6+1 tipp, hogy elérd a céljaidat

Hogyan érd el a céljaidat?

Céljai szinte mindenkinek vannak, de mégis kevesen érik el azokat. Nézzük meg, mi kell ahhoz, hogy te az utóbbiak közé tartozz!

1. Írd le!

Sokkal nagyobb ereje, hatása van, ha le is írod a célt. Tényleg! Legjobb, ha ki is teszed valami jól látható helyre, ahol minden nap szembesülsz vele.

2. Valóban akarod, vagy csak jó lenne?

Azért a célért tudunk megtenni mindent, amit valóban, igazán el akarunk érni. Tényleg motivált vagy, ezt akarod? Hajlandó vagy ezért áldozatokat is hozni, tenni érte folyamatosan, vagy csak jó lenne elérni (=valami “csodamódszerrel”, azaz erőfeszítések nélkül)?

3. Tervezd meg!

Bontsd elemeire, azaz lépésekre, részcélokra, határidőkkel együtt. Mit mikor fogsz megcsinálni? Írd is le a tervet.

4. Legyen segítséged!

A legjobb, ha van valaki, aki számon kéri tőled, hogy haladsz, és segít túllendülni a holtpontokon. Ez lehet a párod, az anyukád, a barátnőd, de akár egy profi segítő is. Vagy egy motiváló idézet, könyv is lehet a segítőtársad – lényeg, hogy legyen valami, amiből erőt merítesz, amikor fel akarnád adni (a segítőtárs azért jobb talán kicsit, mert ő biztatni is tud, amikor elakadsz, és ez nagyon sokat tud segíteni).

5. Legyél következetes!

Minden nap tegyél érte valamit – legyen belőle szokás! Akármilyen apró lépés számít, de fontos, hogy folyamatosan tegyél érte.

6. Szabj meg határidőket!

Ha nincs határidő az egyes részcélok mellett, sokkal nehezebb elérni őket, számon kérni magad. Mindig legyenek határidők – természetesen leírva. Így nyomon tudod követni, betartod-e, hol akadtál el és miért.

Extra tipp: készíts álomtablót. Vagyis gyűjts össze olyan képeket, amik számodra a célodat jelképezik, a vágyott állapotot, és csinálj belőlük montázst. Legyen jól látható helyen a végeredmény, hogy minden nap emlékeztessen (tudattalanul is) a célodra. Ez tényleg segít (tesztelve :-))

 

Mire vársz még? Csináld!

HAJRÁ 🙂

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé.