Sikertörténet

Interjú az egyik nagyon kedves ügyfelemmel, Orsival

Orsival decemberben zártuk le a közös munkát, és készítettem vele egy interjút, hogy összefoglalja a tapasztalatait erről. Szerencsére nagyon lelkes volt, szívesen vállalta 🙂 Szerettem volna megosztani veletek is a tapasztalatait. Az interjút itt olvashatjátok.

Judit: El tudod mondani röviden, mi volt a helyzeted, amikor belekezdtünk a coachingba, vagyis miért fordultál hozzám?
Orsi: A rövid történetem, hogy már körülbelül 10 éve tudom, hogy egyszer lesz egy saját gyógytornarendelőm, ahol alkalmazhatom a megszerzett és folyton továbbfejlesztett gyógytornász tudásomat. Ennek megfelelően alakítottam ki már 9 évvel ezelőtt mindent.
Aztán teltek az évek, a tudásom nőtt, és egyre inkább akartam azt a rendelőt (mert egyre szűkebbnek éreztem a lehetőségeimet az akkori munkahelyemen alkalmazottként). Szép lassan elkezdetem az „utolsó” simításokat. Ez is nagyjából 2-3 évet vett nálam igénybe, kicsit olyan „lassan-de-biztosan”-alapon, vagy inkább csak lassan, hogy ne kelljen meglépnem.
Ekkor Judittal összesodort az élet és a tornák alatt kiderült számomra, hogy ő coach, és átment azokon a dolgokon, amikkel én most nem boldogulok. Vagyis: minden készen állt arra, hogy váltsak, megvolt a helyszín, a tudás, a támogatás a párom részéről és a kollégák is hittek bennem, sőt a páciensek is – és mégsem ment! Nem tudtam ugrani, nem tudtam elhatározni magam. Olyan egyszerű lett volna, ha valaki megmondja, hogy mikor. De ezt csak én dönthettem el… És ezt halogattam, nincs rá jobb kifejezés.
Szóval úgy éreztem, élek ezzel a lehetőséggel, hogy Juditot sodorta felém az élet és oly sokan veszik igénybe manapság egy coach segítségét, amikor egy életvezetési nehézségbe futnak. Gondoltam, nincs mit veszítenem, hiszen valamiért nem teszem meg azt, amit már oly régóta akarok.

Judit: Mi történt a coaching folyamat végére, mi változott?
Orsi: 2017. nyarán kezdtünk el Judittal együtt dolgozni a problémámon. És nagy változást hozott, ráadásul nagyon gyorsan: augusztus közepére megérett a dolog, szeptemberben felmondtam és november óta a saját vállalkozásom gyógytornásza lettem a saját rendelőmben! Végre!!!
A folyamat ezzel nem ért véget, csak december végén búcsúztunk el egymástól, hiszen kellett a segítség a vállalkozásindítás elején is.

Judit: Miben segített neked leginkább a coaching? Mit tanultál?
Orsi: Meghozni az eddigi legnagyobb döntést az életemben – ebben segített!
Megtanultam, hogy rajtam múlik a változás, hogy jól irányzott kérdésekkel rendet lehet rakni a fejemben, illetve eloszlathatóak azok a félelmek, amik sokszor nem is megalapozottak, csak egyszerűen jelen vannak (azt hiszem, sok-sok embernél is hasonlóképp). Hogy sok kételyem, félelmem alaptalan és Judittal sikerült ezeket realizálni, a megfelelő helyre tenni úgy, hogy ne akadályozzanak tovább abban, hogy megvalósítsam az álmomat.

Judit: Mi tetszett leginkább a folyamatban/a konzultációkban?
Orsi: A hatékonysága, a finomsága és az, hogy mennyire észrevétlenül hat. Az volt számomra a legérdekesebb, hogy azt vártam, azt szerettem volna, hogy Judit megmondja, mit csináljak, mit kell tennem. De nem ez történt, meg is beszéltük, hogy ő ezt nem fogja csinálni. Nekem kell lépnem a belső igényeim szerint, ő csak támogat és mellettem áll.
Szóval azt gondoltam, hogy nálam csak az „én majd megmondom” típusú kommunikáció fog működni! Kiderült, hogy nem csak az működik és így megmaradt a döntés lehetősége az enyém. Ami, úgy gondolom, nagyon fontos akkor, ha az ember élete egyik legnagyobb lépésére készül éppen.

Judit: Mit fogsz alkalmazni a későbbiekben is, amit itt tanultál?
Orsi: Azt tanultam, hogy sokszor alaptalanok a félelmeim, és hogy ezek az alaptalan félelmek elválasztanak a vágyaimtól és megakadályoz(hat)nak a cselekvésben – még akkor is, ha már itt van az ideje megtenni dolgokat.
Illetve szeretném, ha jól tudnám majd alkalmazni azt, hogy végiggondolom a félelmetesnek tűnő helyzeteket: hogy mi lehet a legrosszabb és a legjobb, ami történhet. Vagyis mi történhet, ha megteszek valamit, amitől félek ugyan, de komoly változást hoz(hat) az életembe. Sokszor a félelmek miatt a legrosszabb verziót látjuk csak, el sem tudjuk képzelni, hogy jól is elsülhet. Ezt szeretném tudatosabban alkalmazni – hogy a jót is lássam és reálisan tudjak mérlegelni, ne a félelmeim irányítsanak.

Judit: Mi az, ami leginkább megváltozott benned az ülések hatására?
Orsi: Magabiztosabb lettem, mert megkaptam a végiggondolás lehetőségét a „pusztáncsakfélekmegtenni” helyett!

Judit: Mennyire volt hasznos neked a közös munka (1-10-ig skálán)?
Orsi: Nézzük az eredményt: 10/10!

Judit: Kinek ajánlanád a coachingot/engem, mint coach?
Orsi: A coachingot mindenkinek, akinek valamilyen kérdése van egy éppen aktuális élethelyzetével kapcsolatban vagy bizonytalankodik.
Juditot pedig annak, akinek kifejezetten életvezetési, munkahelyi, munkával kapcsolatos kérdései, rossz érzései vannak. Aki szeretne a munkájában, vagyis a napi rutinjában változtatni, elindulni a saját útján!

Judit: Mit tanácsolnál azoknak, akik nem mernek segítséget kérni/coach-hoz fordulni?
Orsi: Ha valaki úgy érzi, hogy van egy problémája – például nem szeret/nem akar már ott dolgozni, ahol eddig, de fél váltani – és ez már egy jó ideje nyomasztja. Akár már magát is ostorozza, hogy miért nem mer lépni, vagy már úgy érzi, hogy rengeteg dolgot megtett, még sincs változás ezen a téren. Úgy gondolom, ekkorra már a saját maga által felvetíthető megoldásokat végigzongorázta, vagyis a változáshoz való képlet épp nincs a kezében… Szóval nincs veszítenivalója, ha segítséget kér Judittól, hogy a képlet tudója lehessen. Hajrá, hiszen nincs veszítenivalód! Nem jó, ahogy most van, de egyedül nem jutottál messzire, akkor kérj segítséget és lehet, hogy megváltozik a világod! Szurkolok, és tudom milyen jó dolgok várnak rád, tedd meg! 🙂

Judit: Köszönöm 🙂

 

Ha neked is segítségre van szükséged, hogy az életed jobb irányba változzon, vagy átlendülj egy akadályon, keress meg bátran itt.

Aki pedig gyógytornászt keres, annak nagyon ajánlom Orsit, elérhetőségeit itt találjátok:

Varga Orsolya gyógytornász-manuálterapeuta
06 70 450 7710
Facebook oldal: Va’O Gyógytorna

One Comment
Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé.