9 bombabiztos jel, hogy ideje sürgősen állást váltanod

Ahogy közeleg a nyár, kevésbé foglalkozunk ezzel a témával, mint máskor, hiszen éltet a közelgő nyaralás, nem is beszélve a pozitív töltetről, amit a napsütés okoz.
Én viszont azt mondom, ne halogass. Ha ezeket a jeleket érzed magadon, kezdj el gondolkozni azon, merre tovább – nyáron is! (Elárulom, hogy őszre semmi sem fog változni, maximum annyi, hogy még rosszabbul fogod magad érezni a munkahelyeden, plusz a rossz idő is lehúz majd. Arról nem is beszélve, hogy ha halogatod, még bűntudatod is lehet, amiért nem léptél időben…)

Mi tehát a 9 jel, hogy megérett az idő a váltásra, és nem vagy jó helyen?

  1. Ha belefáradtál a feladatokba, és nem lelkesít egy újabb feladat/projekt. Sőt, olyan gondolataid vannak, hogy “ne már, hagyjanak ezzel engem békén, miért én, csinálja más, van elég dolgom/bajom, stb.”
  2. Ha a felettesed nem értékeli a teljesítményedet/kifejezetten rossz értékelést kapsz tőle egy ideje. Nem látsz előrelépési lehetőséget (vagy már nem is keresel).
  3. Ha nem vagy önmagad a munkahelyen, azaz úgy érzed, szerepet játszol. A csapatépítő programok alól is próbálod kihúzni magad.
  4. Ha csak a hétvége éltet.
  5. Hétfőnként rettegve, de minimum lehangoltan mész be dolgozni, sőt már vasárnap délután is rossz kedved van.
  6. Ha az ebéd-és kávészünet a napod fénypontja, és próbálod ezeket minél hosszabbra nyújtani.
  7. Ha mindenkinek folyton arról panaszkodsz, mennyire rossz a munkád.
  8. Ha minden reggel, amikor beérsz, arra gondolsz: “Úristen, hogy fogom kibírni itt 5-ig/6-ig?”
  9. Ha kizárólag a fizetés tart még ott.

Ha ezeket érzed (de akár csak ha kettőt-hármat a kilencből), mindenképp tegyél valamit. Kezdj el állásokat nézni, szólj az ismerőseidnek, hogy munkát keresel, vagy ha tanácstalan vagy, merre tovább, kérj segítséget! Ne feledd, nem vagy egyedül, de ahhoz, hogy segítséget kapj, kérned kell! Jelentkezz hozzám coachingra – pár alkalom, és  hidd el, együtt megtaláljuk a te utadat 🙂

 

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé.